ROCK ‘N’ ROLL HIGH SCHOOL

Wil je verder komen met je muziek, maar loop je een beetje vast?
Op vrijdag 18 oktober en zaterdag 19 oktober beantwoorden tijdens de Rock ‘n’ Roll High School tientallen muziekprofessionals de meest prangende vragen van talentvolle muzikanten die klaar zijn voor de volgende stap. Wil je wat weten over het krijgen van meer shows? Of het nut van een bandmanager? Misschien wil je alles horen over toursubsidies, of zijn er andere zaken waar je dringend advies over nodig hebt. Het kan allemaal!

Ga in gesprek met een entertainmentjurist, -accountant of festivalprogrammeur om persoonlijk advies te ontvangen. Schuif aan bij meerdere demopanels om van zoveel mogelijk boekers, programmeurs, en promotors hun mening te horen over jouw muziek. En kom naar de netwerklunch waar je de kans krijgt jouw contacten in de muziekwereld nog verder uit te breiden. Aan het eind van de Rock ‘n’ Roll High School heb je de kennis om met jouw muziek de wereld te gaan veroveren!

Diverse onderwerpen

Tijdens de Rock ‘n’ Roll High School kun je over alles vragen stellen, of je nu artiest, producer of beginnend manager bent. Er zullen professionals zijn met specialismes als writing & recording, labels, distributie, streaming, juridische kwesties, toeren in het binnen- en buitenland, subsidies, promotie, social media, etc. Het kan niet anders of er zit iemand tussen die jou verder kan helpen.

Laat ons weten wat je wilt!

En om iedereen ook echt zo goed mogelijk te kunnen helpen, vragen we alle deelnemers contact met ons op te nemen via school@rocknrollhighschool.nl. Wanneer je een ticket hebt gekocht, stuur ons dan een mailtje met daarin de specifieke onderwerpen waarin je bent geïnteresseerd, of de vragen waar je graag antwoord op wilt. Dan gaan we zorgen dat jij ingedeeld wordt bij de professionals die jou het beste kunnen helpen!

Tickets & Tijden

De Rock ‘n’ Roll High School opent vrijdag om 10.00 uur de deuren en gaat die dag tot 17.00 uur door. Zaterdag beginnen we om 11.00 uur en zijn we om 14.00 uur klaar. Omdat de Rock ‘n’ Roll High School onderdeel is van het Left of the Dial-festival kun je zaterdag na schooltijd naar een van de gratis dag-events. Let op! Hier moet je wel apart (gratis) kaarten voor bestellen!

Tickets voor de Rock ‘n’ Roll High School zijn €15 per deelnemer en gelden voor twee dagen. Dit is inclusief de netwerklunch op vrijdag. Je bent natuurlijk niet verplicht om op beide dagen aanwezig te zijn, maar we verkopen géén dagkaarten.

Haal nu je ticket en dan ontvang je bovendien ook nog eens €10 korting op je Left of the Dial passe-partout!

LET OP: mail ons op school@rocknrollhighschool.nl met jouw vragen en vergeet niet je gratis tickets voor een van de dag-events te bestellen!

Rock ‘n’ Roll High School & Left of the Dial

De Rock ‘n’ Roll High School wordt geproduceerd door de makers van de Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll Highschool magazines, vijf vuistdikke magazines vol informatie, interessante interviews en tips over de muziekindustrie. Na een succesvolle workshopserie in 2018 besloten zij dit jaar de krachten te bundelen met showcasefestival Left of the Dial. Tijdens dit festival spelen er op vrijdag- en zaterdagavond zo’n 50 alternatieve bands verdeeld over acht podia in het centrum van Rotterdam. Het festival toont een dwarsdoorsnede van al het talent dat de internationale en nationale alternatieve scene te bieden heeft. En wie weet, misschien kunnen de acts die deelnemen aan de Rock ‘n’ Roll High School zich volgend jaar zelf ook presenteren op het festival!

Ticket shop Left of the Dial


Professionals Rock ‘n’ Roll Highschool

ANGELO PERTIJS
(AGENTS AFTER ALL)

Angelo studeerde Music Business en Basgitaar aan de Rockacademie. Hier heeft hij ervaring zowel voor als achter de schermen veel ervaring opgedaan. Daarnaast was hij werkzaam als programmeur voor verschillende festivals en bij het Amsterdamse poppodium Studio/K. Bij Agents After All is Angelo boeker voor artiesten zoals NEMSIS, Love Couple en Will Knox, maar ook commercielere acts zoals Paul de Munnik en Van Dik Hout en Superstijl.  

BAS JANSEN
(MOJO CONCERTS)

Bas boekt bij MOJO Concerts alternatieve muziek in de breedste zin van het woord; van gitaren tot elektronica, en combinaties daarvan, tot bijzondere singer-songwriters of neo-klassieke componisten. Een (kleine) greep uit zijn roster: Portugal. The Man, BØRNS, shame, Angel Olsen, Whitney. Daarnaast is hij ook als programmeur betrokken diverse festivals: Down The Rabbit Hole, Lowlands, Motel Mozaïque, Into The Great Wide Open, Here Comes The Summer, Naked Song.

CHRIS MOORMAN
(POPRONDE)

Verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en PR bij de Popronde, en sinds vorig jaar ook bij Welcome to The Village. Daarnaast maakt hij het muziekprogramma voor FestiValderAa. Verder kun je hem tegenkomen in panels, als muzikant met een mondharmonica aan zijn lippen of bij concerten of festivals, als tourmanager of gewoon als bezoeker, nippend aan een biertje en genietend van de muziek.

EDUARD VERSTEEGE
(BELMONT BOOKINGS)

Boeker van artiesten als Babe Rainbow, Bendik Giske, Black Lips, Cass McCombs, Deliluh, FACS, Japanese Television, Lee Ranaldo, Mega Bog, Moon Duo, N0V3L.

Belmont Bookings werkt naast eerder genoemden nog voor artiesten als Bon Iver, Damien Jurado, Sharon van Etten en King Gizzard & the Lizard Wizard. Ex-programmeur van het Utrechtse EKKO. 

ERWIN VOGEL
(PINGUIN TUNE SUPPORT)

Erwin Vogel heeft een rijke geschiedenis in het muzieklandschap. Na onder andere werkzaam te zijn geweest als promotor bij Bertus, Semaphore, Virgin, EMI (hoofd promotie) en als A&R-manager bij Zomba Records heeft hij in oktober 2011 Pinguin Radio opgericht, waar hij eind 2013 stopte. Daarnaast was hij DJ bij Kink FM, Pinguin Radio en KX Radio. Sinds 2002 heeft hij zijn eigen RTV promotiebureau Pinguin Tune Support.

FRANS HAGENAARS
(STUDIO SOUND ENTERPRISE / EXCELSIOR RECORDS)

Frans Hagenaars is muziektechnicus en producer. Eigenaar van Studio Sound Enterprise sinds 1984. 

Mede oprichter-eigenaar van platenlabel Excelsior sinds 1996. Gepassioneerd als het gaat over goede opnames met ziel van bands met ziel. Liefhebber van klassieke opname apparatuur maar niet vies van de combinatie met moderne mogelijkheden. Fervent voorstander van het vastleggen van een goede uitvoering, het liefst door alle leden van de band. Zeker niet vies van eindeloze overdubs.

Overtuigd van de 10.000 uur regel maar weet ook dat er uitzonderingen zijn. Ik ben zo goed als de laatste plaat waaraan ik meewerkte en die binnenkort zal uitkomen, de vorige 300 zijn geschiedenis…Goede composities en goed gespeeld wint altijd!

JACCO TOMA
(KAISER MANAGEMENT)

Jacco is werkzaam als artist manager bij Kaiser Management. Bij dit in Haarlem gevestigde management bureau verzorgt hij samen met Paul Heijink het management van Chef’Special en David Benjamin. Daarnaast verzorgen zij het management van producers Tom Meijer (NL), Jasper Zuidervaart (NL), Rutger van Woudenberg (US/NL) en Likeminds (US). Voor het in-house label Sweetfish Distribution is hij label manager.

JACOB HAGELAARS
(LE GUESS WHO? / LE MINI WHO?)

Jacob is een spons die zoveel mogelijk muziek probeert op te zuigen, om vervolgens de betere geluiden er uit te wringen. Altijd op zoek naar die gouden naald in een hooiberg van eenheidsworst, graaft hij het liefst diep onder de grond, waar artiesten nog groen zijn en de muziek nog ongerept. Jacob faciliteert ook doorgaans een podium en een zangsetje voor Nederlandse acts die dat volgens hem verdienen, op o.a. Le Mini Who? festival.

MARK FRIESWIJK
(BERTUS DISTRIBUTIE)

Momenteel buyer/labelmanager voor (o.a.) Sony bij Bertus Distributie. Begon in 1995 als filiaalmanager in een platenwinkel, werkte als plugger bij V2, deed perspromotie en marketing voor [PIAS] en was ook als brand manager actief voor Warner Music. Mocht hier nog niet genoeg muziek uit spreken, in zijn vrije tijd hangt hij nog wel eens de DJ uit, deed een tijd lang de programmering voor een poppodium en maakte radio op Kink FM.

MICHIEL BOESTEN
(V2 RECORDS BENELUX)

Na zijn opleiding Tekstschrijven aan de Hogeschool InHolland is Michiel in 1999 begonnen als copywriter bij Epic Records, waarna hij als Product Manager bij Sony Music heeft gewerkt. Na zes jaar is hij in 2005 overgestapt naar V2 Records. Bij V2 Records is Michiel Senior Label & Product Manager en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de internationale labels AWAL, earMUSIC, Cooking Vinyl, Secret City Records, Mexican Summer en Peacefrog en werkt hij met een aantal internationale bands en artiesten die rechtstreeks bij V2 zijn getekend waaronder Mumford & Sons, Skunk Anansie, Blood Red Shoes en Josh Ritter. Naast zijn opleiding tot copywriter is hij in 2015 afgestudeerd aan de post-HBO opleiding Digital & Online Marketing.

MITCHELL QUITZ
(ROCK ‘N’ ROLL HIGHSCHOOL)

Mitchell Quitz is werkzaam als boeker bij het Rotterdamse Rock ‘n’ Roll Highschool. Werkt o.a. met Iguana Death Cult, The Homesick en Steve French. Houdt er niet van als bands het zich er gemakkelijk van af maken. ‘Want als je het jezelf niet moeilijk maakt, dan is het niet leuk.’

PIEN FEITH
(FRIENDLY FIRE)

Pien Feith is boeker bij Friendly Fire, een boekingskantoor in Amsterdam dat zowel internationale als Nederlandse artiesten boekt en daarnaast festivals organiseert zoals Indian Summer, Tuckerville, Strange Sounds From Beyond, Loose Ends en Best Kept Secret. Ze leerde de muziekwereld in Nederland voornamelijk kennen als muzikant. Bij Friendly Fire richt Pien zich op Nederlands talent en boekt artiesten zoals Jay-Way, Pip Blom, Nana Adjoa, Merol, Pitou en Suzan en Freek.

SOSE STEPANIAN
(FRIENDLY FIRE)

Sose Stepanian is werkzaam op de nationale boekingsafdeling van Friendly Fire, een boekingskantoor in Amsterdam dat zowel internationale als Nederlandse artiesten boekt en daarnaast festivals organiseert zoals Best Kept Secret, Loose Ends, Tuckerville, Indian Summer en Strange Sounds From Beyond. In haar functie assisteert ze Katja Keersmaekers, hoofd van de Nederlandse boekingsafdeling van het bedrijf, en richt ze zich op de boekingen van artiesten als The Common Linnets, Duncan Laurence, Danny Vera, Van Common en CUT_.  Daarnaast doet ze het management voor de Amsterdamse artiest A.ROSE.