Mark Lada’s Golden Arches

Onder de naam Golden Arches komt Mark Lada, frontman van traumahelikopter, voor het eerst met Nederlandstalig solowerk. Hierbij wordt hij bijgestaan door leden van onder meer Afterpartees, Mozes and the Firstborn en PAUW.

Met traumahelikopter brengt Mark Lada het garagerock-genre in Nederland al sinds het titelloze debuutalbum uit 2013 eigenhandig naar een hoger niveau, wat ook in het buitenland niet onopgemerkt blijft: de band brengt z’n tweede LP uit op het Californische Burger Records en tourt uitgebreid door binnen- en buitenland met shows op onder meer Lowlands, Best Kept Secret, SXSW en Gonerfest.

Waar bij traumahelikopter de gestripte set-up van twee gitaren en een half drumstel een tour de force blijkt, wil Lada ook eens iets anders proberen. Hiervoor besluit hij bevriende artiesten uit te nodigen. Mark: “Het leek me interessant om muzikanten die ik de afgelopen jaren heb leren kennen bij het project te betrekken, om ideeën aan te dragen en mee te komen spelen”.

Voor Mark Lada’s Golden Arches schrijft en zingt hij voor het eerst in het Nederlands. Lada:“Ik had mezelf als doel gesteld om in ieder geval één Nederlandstalig nummer op te nemen, omdat ik dit nog nooit eerder had gedaan. Het zorgde meteen voor de spanning waar ik naar op zoek was. Toen heb ik besloten om alles in het Nederlands te schrijven”.

De liedjes worden gedeeld op Marks nieuwe online platform Ladaland waar naast de Golden Arches-singles ook podcasts, video’s en meer zullen verschijnen.

Mark Lada’s Golden Arches zijn:
Mark Lada (traumahelikopter)
Roel Blommers (PAUW)
Ernst-Jan van Doorn (Mozes and the Firstborn)
Sjors Driessen (Afterpartees)
Kilian Kayser (Steve French)

Agenda

vr 14 jun. 2019 OerolTerschelling
za 15 jun. 2019Mañaña MañañaVorden

Social Media

Instagram

Contact

Mitchell Quitz
+31 10 - 206 72 30